« KinderenArmoedebeleid »

Wilde Week

  04/12/09 12:21 pm, by , Categories: Algemeen

Vorig jaar heb ik het ook al eens over dit maatschappelijke stages gehad. Met mijn tehuis om me zorgen over te maken, ben ik natuurlijk een enorme voorstander van dit soort stages, want wij kunnen nooit genoeg vrijwilligers krijgen.

Ik heb intussen gezien dat mijn eigen ministerie via SenterNovem zorgt voor subsidie en dat er al meer dan vijfhonderd projecten lopen, dat wil zeggen: dat er al meer dan vijfhonderd aanvragen zijn gehonoreerd.

Ik heb er bij ons nog niks van gezien, maar wellicht gaat dat binnenkort gebeuren. Ik hou u op de hoogte.

Ik heb me deze week vooral vermaakt met andere actualiteiten en ik wilde jullie iets vertellen over mijn wilde week met Geert en Rita.

Want het was me het weekje wel he? Heeft u ook zo genoten van het debat rond Fitna? Ten eerste al de waanzin om zo'n stuk jat- knip- en plakwerk een film te noemen. Maar dat debat... heerlijk. Wilders lulde zichzelf steeds vaster. Hij liet precies zien hoe dom hij is. Hulde aan al onze overige parlementariers die hem op zijn plaats zetten. Ik ben geen fan van het zittende kabinet, ik ben veel te links daarvoor, maar deze keer doen ze het toch goed. Ik hoop trouwens dat Geert gauw aan zijn tournee begint, want ik wil graag een keer bij hem in de zaal zitten om hem in persoon te zien stuntelen.

En dan Rita Verdonk. Een kruk op krukken. Want wat doe je nou als je trots bent op Nederland? Dan neem je een dotcom website. Niet "trotsopnederlandPUNTnl" of "trotsopPUNTnl" maar "ikbentrotsopnederlandDOTCOM". Natuurlijk. Da's logisch he?

Tweederde van het geld dat we besteden aan ontwikkelingshulp kan volgens Rita beter in Nederland besteed worden. Maar zelf rekent ze vijfhonderd euro voor een etentje op haar boot. Heeft u mijn vorige column nog in gedachten? Dat er nog altijd mensen zijn die van minder dan 1 dollar moeten rondkomen? Die moeten dus met die 500 euro twee jaar leven. Maar nee hoor: wij kunnen gewoon ons ontwikkelingsgeld in eigen zak steken. Nergens voor nodig. Sorry hoor Rita, ik ben dat niet met je eens.

Toch is het jammer. Zowel Geert als Rita zeggen soms wel zinnige dingen. Allebei benoemen ze zaken die in Nederland best anders zouden mogen, anders zouden moeten. Maar ze roepen zo hard. Ze proberen niet mij, maar vooral zichzelf te overtuigen, zo lijkt het wel. En ze generaliseren te veel. Ze zien mij of u niet meer als individu, maar als groep. En als je volgens hun in de verkeerde groep zit, dan gaan er vervelende dingen met je gebeuren.

Het is jammer dat je met hard schreeuwen, met zo'n grote bek, blijkbaar toch nog veel mensen kunt overtuigen van je gelijk. Want als Hirsch Ballin en Balkenende een verslag kunnen overleggen van wat er in bepaalde gesprekken is gezegd en Geert Wilders roept dan dat ze leugenaars zijn, dan gelooft 33 procent van de Nederlanders nog dat hij gelijk heeft.

Er was deze week trouwens nog iemand met zo'n grote bek in het nieuws. Emile "Tsjakka!" Ratelband was op bezoek bij onze troepen in Afghanistan. Als ik militair was, was dat voor mij accuut een gegronde reden voor desertie.

Weet je wat ik nou leuk zou vinden? Als Rita, Geert en Emile eens een weekje bij ons in ons tehuis stage zouden komen lopen. Zelf zouden kunnen zien hoe de wereld er uitziet als je gehandicapt bent. Eens kijken of het helpt als je "Tsjakka!" roept. Of er dan deuren voor je open gaan. Of er dan drempels verdwijnen? We hoeven ons trouwens bij ons niet druk te maken over integratie. We hebben autochtone en allochtone bewoners, en nee sorry, zelfs de autochtone bewoners spreken niet allemaal verstaanbaar Nederlands; en we hebben ook autochtone en allochtone verzorgers. Je moet als bewoner niet verbaasd zijn als je in één week tijd verzorgd wordt door achtereenvolgens een blonde Limburgse mevrouw, een neger met dreadlocks, een Nederlandse moslima met hoofddoek, een Surinaamse hindoestaanse en een Poolse immigrant. O, ik vergeet de Marokkaan. Getrouwd met een Wassenaarse en zelf twee gehandicapte kinderen grootgebracht. Hoe bedoel je: Marokkaanse mannen kunnen niet zorgen?

Maar ik denk niet dat ik Rita, Geert of Emile ooit bij ons zal zien. En ook dat is jammer.

Christa, april 2008

This entry was posted by and is filed under Algemeen.

No feedback yet

Een plekje waar ik al mijn columns kwijt kan, oud en nieuw. De meeste zijn columns die ik gemaakt heb voor Radio Discus.

Columns

Search

  XML Feeds

powered by b2evolution
 

This collection ©2023 by admin

Contact | Help | b2evo skin by Asevo | free blog | green hosting | François