« ThuiszorgVuurwerk »

Haagse Ontmoetingen

  04/12/09 12:47 pm, by , Categories: Algemeen

Het is altijd leuk om het onderwerp van de stamtafel te zien en daar dan je eigen invulling aan te geven. Natuurlijk kan ik nakijken wat er bedoeld wordt met ‘Haagse ontmoetingen’. Of ik kan Joop bellen en vragen waar het om gaat. Ik zou zelfs bij de redactievergaderingen kunnen zijn. Maar als columnist hoef ik me daar allemaal niet druk om te maken. Ik kan mijn fantasie en mijn herinneringen de vrije loop laten bij ‘Haagse ontmoetingen’.

In de loop van de jaren heb ik vooral in Den Haag heel wat mensen ontmoet die tegenwoordig regelmatig in het nieuws zijn. Bekendheid kan natuurlijk eenzijdig zijn. We kennen allemaal alle BN’ers, maar zij kennen ons niet. Mijn criterium is dus tegenwoordig: heeeee, die meneer of mevrouw kent mij. En niet: ik ken hem of haar.

Zo was ik laatst op een bijeenkomst waar iemand rondliep die ik dacht van mijn eigen ministerie te herkennen. Ik werk al tien jaar bij Economische Zaken en heb daar ook op verschillende afdelingen gezeten, maar van welke directie was die man nou? We zeiden elkaar gedag en ik bleef er over peinzen tot hij op het podium plaatsnam en werd voorgesteld als “André Rouvoet”… oeps… o ja, dat was het! Heel ander ministerie!

En vorige week had ik nog een korte ontmoeting met Maria van der Hoeven, mijn minister. Zij kwam de draaideur in en ik moest op haar wachten, om diezelfde draaideur uit te kunnen lopen. Datzelfde is me een paar keer overkomen met onze vorige vrouwelijke minister, Annemarie Jorritsma. Maar ondanks dat zij mij kende, vond ze het niet de moeite waard mij te begroeten toen we elkaar in de Rijswijkse schouwburg tegenkwamen. Maar toen was ze ook al geen Haagse meer. Dus denk ik maar: dat lag vast daaraan.

Maar zelfs als ik niet opzoek over welke Haagse Ontmoetingen deze stamtafel ging, kan ik dat nog altijd wel invullen. Ik ken Radio Discus langer dan vandaag. En ik ken Den Haag langer dan vandaag. Het gaat natuurlijk om multicultureel Den Haag en multiculturele ontmoetingen. Oude en nieuwe Hagenaars. Ontmoetingen zoals ik die regelmatig had toen ik in de Schilderswijk en later hier in Moerwijk woonde. Waarbij ik mezelf dan voor het gemak maar even reken tot de oude Hagenaars. En mijn Marokkaanse buurvrouw in de Van Dijckstraat was een nieuwe Haagse. Onze meest uitgebreide ontmoeting bestond eruit dat zij mijn haar op de Marokkaanse manier met henna verfde. Toen was ik nog lichtblond, en de henna moest een hele nacht intrekken. Oei, wat was ik rood!!!

En dan nog die ontmoeting 's avonds laat hier op de Erasmusweg. Ik kwam vanaf de tramhalte en er liep iemand achter me. Hij floot naar me, riep iets. Ik keek om, maar zag alleen maar dat er een vreemde man achter me liep en ik ging iets harder lopen. Zou ik mijn eigen portiek oprennen? Ja, waar moest ik anders heen 's avonds laat? Bij mijn eigen portiek had hij me ingehaald: het was mijn Arubaanse benedenbuurman. Pffff… paniek voor niks!

Oude en nieuwe Haagse vrouwen ontmoeten elkaar ook in de Hammam in de Schilderswijk, waar ik helaas veel te weinig heenga. Een prachtig badhuis in Oosterse stijl. Waar je je helemaal schoon kunt laten schrobben, kunt laten masseren. Waar het niet verboden is om elkaar aan te raken en waar je prachtige ontmoetingen kunt hebben met prachtvrouwen die nu allemaal in Den Haag wonen.

Kortom: een column waarin ik kan wegdromen en met plezier terug kan denken aan al mijn Heerlijke Haagse ontmoetingen.

Christa, februari 2009

This entry was posted by and is filed under Algemeen.

No feedback yet

Een plekje waar ik al mijn columns kwijt kan, oud en nieuw. De meeste zijn columns die ik gemaakt heb voor Radio Discus.

Columns

Search

  XML Feeds

free blog software
 

This collection ©2022 by admin

Contact | Help | Blog theme by Asevo | multiple blogs | webhosting