« MantelzorgBibliotheek »

Haagse Hopjes

  04/12/09 11:55 am, by , Categories: Algemeen

Bij de naam Haagse Hopjes denk ik natuurlijk eerst aan de snoepjes, dan aan mezelf en pas in de derde plaats aan het speelgoedproject in De Transvaal (nota bene de buurt waar ik geboren en getogen ben, al is het aan de rand).

Toeval wil dat dit Haagse Hopje vorige week in de grootste speelcontainer voor volwassenen was: in Las Vegas. Een kort verblijf, uit en thuis in zeven dagen, maar het is een enorme cultuurshock, misschien juist wel omdat het zo kort was.

Amerika heeft voor mij een aantal dingen die Den Haag, die Nederland, niet heeft. Uiteraard zijn daar geen Haagse Hopjes, maar er is wel Starbucks koffie, lemonade van echte citroenen, er zijn plaatsen waar je 24 uur per dag kunt ontbijten met hashbrowns, pancakes, worstjes, er is de meest fantastische bacon en ik heb er een cheesecake gegeten met chocola van Lady Godiva. Alleen voor die laatste zou je al bijna weer even in het vliegtuig stappen. Hoewel: even? Op de heenreis vertrok mijn trein hier om tien over zeven 's morgens en ik checkte om precies zeven uur 's avonds lokale tijd in in Las Vegas. Dat was dus 20 uur later.

Ik heb vooral tijdens de heenvlucht wat aantekeningen gemaakt. Het was de laatste pre-pensioenvlucht van drie van de Northwest-stewardessen. Gezamenlijk hebben ze 89 jaar ervaring. Dus laat je ze op deze laatste vlucht voor gek lopen met een soort tiara's met lampjes en knipperlichtkettingen en sjerpen van wc-papier. Help me onthouden dat ik nooit voor een Amerikaans bedrijf ga werken.

Hoewel we precies op tijd aan het taxien zijn vertrekken we uiteindelijk toch met een uur vertraging. We moesten terug naar de gate omdat er bagage uit het vliegtuig moest worden gehaald. Vermoedelijk iemand die wel ingecheckt had maar niet op kwam dagen bij de gate.

Door de vertraging moet het interne communicatiesysteem (de films en radio) gereset worden. Dat betekent met name dat we vijf keer de voorlichtingsfilm over de veiligheidsmaatregelen te zien krijgen. Eindelijk lijkt het gelukt en kan ik naar een film naar keuze gaan kijken. Maar als mijn keuze valt op The Client, blijkt die na 20 minuten steeds te veranderen in Casablanca. Ook na een reset. En ook bij de stoel naast me. Hulp komt uitsluitend in de vorm van het advies dan maar een andere plek te zoeken. Er zijn er zat leeg. Dat doe ik toch maar niet... ik ben net een beetje geinstalleerd hier. En dan: nog 10 of 20 keer tot de ontdekking komen dat ik echt niet meer dan 20 minuten van The Client te zien krijg, daar heb ik ook geen zin in.

Eerst maar eens de douane- en immigratieformulieren invullen.
Vraag C:
Have you ever been or are you now involved in espionage or sabotage; or in terrorist activities; or genocide; or between 1933 and 1945 were involved, in any way, in persecutions associated with Nazi Germany or its allies?
Als ik van 1956 ben, is de tweede helft van de vraag complete nonsens. Maar als ik van de rest ergens wel bij betrokken was, zou ik dat toch niet zeggen?

En dan nog na vraag G: if you answered "yes" to any of the above, please contact the American embassy BEFORE you travel to the U.S. since you may be refused admission into the United States. Maar jullie stellen me die vragen pas als ik ergens in de buurt van Groenland vlieg. Eh... mevrouw, u moet even omdraaien, ik moet eerst nog even naar de ambassade.

Ik vlieg via Detroit en daar komen we dus ruim een uur te laat aan. Dat betekent dat ik binnen een kwartier mijn bagage en mijn aansluiting moet hebben. Maar er is tijdens de vlucht assistentie beloofd. De assistentie? "Run honey, they're waiting for you".

Dat mijn creditcard het niet doet in het hotel verbaast me niet heel erg. Ik had dat natuurlijk even moeten nakijken voor ik hierheen kwam. Maar dat ze in zo'n geldstad problemen maken als je zegt dan wel 5 nachten cash vooruit te willen betalen! Gelukkig kan ik het regelen voor ik bij de balie in slaap val.

In Vegas is alles Amerika zoals wij dat kennen van de glamourseries van de tv, maar dan nog erger. De hotels op de Strip zijn veel groter dan ze in CSI lijken en ik verwacht ieder moment Grissom om de hoek te zien komen, maar dat gebeurt natuurlijk niet.

Jammer genoeg heb ik niks gewonnen. Want dat had wel leuk geweest. Dan had ik de Haagse Hopjes uit de Transvaal kunnen sponsoren. Misschien een volgende keer.

Christa, februari 2008

This entry was posted by and is filed under Algemeen.

No feedback yet

Een plekje waar ik al mijn columns kwijt kan, oud en nieuw. De meeste zijn columns die ik gemaakt heb voor Radio Discus.

Columns

Search

  XML Feeds

powered by b2evolution
 

This collection ©2022 by admin

Contact | Help | b2evo skin by Asevo | open source blog | webhosting reseller