« Vier vijf meiZomertijd »

1 april

  02/08/09 03:42 pm, by , Categories: Algemeen

Ik heb de laatste paar dagen weer een paar leuke 1-aprilgrappen langs zien komen. Ik geloof dat ik er zelf ook nog van eentje op usenet het slachtoffer aan het worden ben, tenminste: ik hoop dat dat wat iemand daar aan het bekokstoven is, een 1-aprilgrap is.

Joop liet mij gisterenavond op het laatste moment weten dat het onderwerp van de stamtafel vandaag iets heel anders is dan wat was aangekondigd op de website. O? Moest ik een column doen vandaag? Hehe… 1 april!
Van die grappen dus. Een van de leukste dit jaar vind ik die van Kennislink, over alweer een nieuwe spelling: Na het officiële groene boekje en het simpelere witte boekje komt er nu het blauwe boekje. Je kunt hem vanaf vandaag bestellen op hun website, en de eerste honderd aanmelders krijgen er eentje gratis. Met regels als: nooit een 't' na een 'd' in woorden als 'hij word' en 'hij rijd'; nooit meer een 'c' als je een 'k' hoort; nooit meer een tussen-n en alle samenstellingen altijd aan elkaar. Het schrijven zou er misschien wel makkelijker van worden, maar het lezen voorlopig niet denk ik.

Veronica heeft aangekondigd dat ze vanavond Mission Impossible:3 gaan uitzenden, één maand voor de film in de US in roulatie gaat. Dat lijkt me een Mission Impossible, maar ze zullen er wel veel kijkers mee trekken. Al was het maar om te zien welke film er dan wél uitgezonden gaat worden.

Verder vond ik niet veel bij ons in de media. Ik zag wel op teletekst dat de Engelse kranten er veel werk van hebben gemaakt, met Pinguins langs de Theems en een knalrode deur van Downingstreet 10.

Wij moeten het doen met correspondentie van Beatrix die weer eens op straat ligt. En dat is geen leuke grap meer. Dat is zo uitgekauwd, dat je niet begrijpt dat er überhaupt nog mensen zijn die proberen dingen geheim te houden.

Verder lijken de kranten en het nieuws zich dit jaar te onthouden van 1-aprilgrappen, maar misschien heb ik ze gewoon niet herkend als grap. Dat lijkt me overigens het ergste, dat je een geweldige 1-aprilgrap bedenkt als nieuwsmedium, daar een hoop ruchtbaarheid aan geeft en dat niemand doorheeft dat het een 1-aprilgrap is. Dan kun je volgens mij ook na een paar dagen niet meer zeggen: jongens, het was maar een grapje. Dan valt zo'n grap als een natte dweil helemaal dood.

Mijn eigen bestgeslaagde 1-aprilgrap dateert van lang geleden toen ik een jaar of tien was. Ik lag nog in bed, met een kopje thee en een bammetje, klaargemaakt door mijn vader. En ik hoorde dat mijn moeder zich in de keuken stond te wassen. Op dat moment heb ik een hoop herrie gemaakt met mijn kopje op mijn bordje en gedaan of ik erg schrok en ik riep haar "Mam, Mam!!! Ik gooi mijn thee om…" Ze haastte zich om haar flanellen nachtpon over haar natte lijf aan te trekken voor ze naar mij toe kwam stormen en ik triomfantelijk kon roepen: 1 April!!!! Ik geloof niet dat ze het leuk vond.

Verder ben ik niet echt iemand van practical jokes. Ik heb nog even overwogen om jullie te vertellen dat de klok vannacht nóg een uur terugmoet. Dat we dit jaar een uur extra teruggaan, in verband met het herstellen van oude waarden. Maar het tegendeel zou waar moeten zijn, want we lopen nu twee uur voor op de zonnetijd in plaats van één.

Maar alle gekheid op een stokje, de Stamtafel van vandaag gaat over schulden bij jongeren. Dat is om de dooie dood geen 1-aprilgrap en daar is het laatste woord ook vast nog niet over gezegd. Terug naar de Stamtafel dus.

Christa, april 2006

This entry was posted by and is filed under Algemeen.

No feedback yet

Een plekje waar ik al mijn columns kwijt kan, oud en nieuw. De meeste zijn columns die ik gemaakt heb voor Radio Discus.

Columns

Search

  XML Feeds

powered by b2evolution free blog software
 

This collection ©2022 by admin

Contact | Help | b2evolution skin by Asevo | blog software | hosting