« De avonturen van Pippi in de grote wijde wereldIllusie »

Prik mij maar lek

  09/11/18 10:36 am, by , Categories: Christa

Ik heb al een aantal jaren diabetes. Eerst kon ik het af met een of twee tabletjes Metformine (de eerste keus om licht verhoogde bloedsuikerspiegels onder controle te houden), maar naarmate de jaren verstreken moest ik steeds meer gaan slikken. Probleem is, dat ik niet heel goed tegen metformine kan. Ik ga er van aan de diarree. Vooral als ik meer slik.
Op den duur was dat niet leuk meer, dus sinds een jaar spuit ik insuline. En ook daarvan steeds meer, want mijn eigen lijf gaat dat steeds minder aanmaken nu.

Ook toen ik nog alleen pillen slikte, had ik een bloedsuikermeter met meetstokjes. Ik had die zelf gekocht en er op gelet dat de stokjes niet zo duur waren (je begrijpt wel dat iedere meter zijn eigen stokjes heeft).
Als je insuline spuit, krijg je de meetstokjes vergoed. Uit de basisverzekering. Dus ik declareerde de rekening de eerstvolgende keer dat ik meetstokjes kocht. Die kreeg ik niet vergoed. Ik had geen door de zorgverzekeraar goedgekeurde bloedsuikermeter en ik gebruikte geen door de zorgverzekeraar goedgekeurde teststrips en ik had ze niet gekocht bij een door de zorgverzekeraar goedgekeurde winkel. Na lang heen-en-weer gemail en gebel kreeg ik bij hoge uitzondering eenmalig mijn teststrips vergoed.

In overleg met de huisarts heb ik een andere meter gekregen. De HT-one. Die kreeg ik vergoed door de verzekering. Er ligt nu dus een goede, ongebruikte, meter in de kast. Extra kosten voor de zorgverzekering, denk ik dan. Zonde, denk ik dan.

Ik heb nu dus ook teststrips van HT-one. Ik kreeg van de week het declaratieoverzicht van de verzekering. De teststrips kosten 86,40 euro per 100 strips. De basisverzekering vergoedt 40 euro. Ik moet dus 46,40 euro zelf bijbetalen per 100 strips.

Een zeer korte zoektocht online leert me dat ik 100 teststrips van HT-one kan hebben voor pakweg 30 euro.

Prik mij maar lek.

This entry was posted by and is filed under Christa.

1 comment

User ratings
5 star:
 
(0)
4 star:
 
(1)
3 star:
 
(0)
2 star:
 
(0)
1 star:
 
(0)
1 rating
Average user rating:
****-(4.0)
Comment from: [Member]
HMM
****-

hoe komt het nu dat de zorg zo duur is

09/11/18 @ 12:30 pm


Form is loading...

In het AD van 13 maart 2010 stond een uitgebreid artikel over polyamorie van Yoeke Nagel met daarbij een interview met ons.
En een artikel in de Impulsief van mei 2010

6 voeten in een ledikant is het blog van drie mensen: Con, Christa en Henk. Sinds een paar jaar wonen we in Nieuwolda, halverwege Winschoten en Delfzijl. Het 6-voeten-ledikant is geen standaardbed en ons leven verloopt ook niet altijd via standaardpaden. Daarover schrijven we in dit blog. Als je denkt dat je daar moeite mee hebt, moet je dit blog misschien maar niet lezen.

Poldergekwetter

Geschreven door:

Search

  XML Feeds

powered by b2evolution