« VerhuizenHerfstslipgevaar »

Pita aan het werk

  04/23/13 09:55 pm, by , Categories: Con

Tijdens het opruimen kwam ik twee foto's tegen van mijn vader aan het werk. Nou ja, de tweede is tijdens een fotoshootmoment.

Voordat mijn vader in de WAO belandde was hij werkzaam in de verwarming. Als je dan met een das om op een radiator zit is er schijnbaar iets mis met de warmte. Dat klopt ook wel want de foto schijnt op 28 januari 1959 genomen te zijn en toen was het 2 graden onder nul.
Met handschoenen werken hoefde nog niet want ja, het was maar 2 graden onder nul.
Aan de muren te zien was het nieuwbouw en schijnbaar bestond vorstverlet niet in die tijd of misschien wel voor verwarmingsmonteurs.

19590128 Pita aan het werk

De onderstaande foto is zo te zien aan de schaduw in betere tijden genomen. Nou ja betere tijden, het was dezelfde dag dus nog steeds die 2 graden onder nul maar wel in de zon.

Pita op het werk - Links onder

Beide foto's zijn genomen in de Lubeckstraat.

Zijn laatste baas (Slotboom uit Den Haag) voordat hij in de WAO terecht kwam liep erg voorop in de sociale voorzieningen en alle werknemers hadden al een pensioenregeling. Bij het Bedrijfspensioenfonds voor de Metaalnijverheid, mijn eerste echte werkgever. Dat pensioenfonds is overgegaan in het Pensioenfonds Metaal & Techniek. Vandaag kreeg hij te horen dat zijn pensioentje nog eens met 6,3% gekort wordt oftewel bijna een tientje per maand.
Schandalig!

This entry was posted by and is filed under Con.

No feedback yet


Form is loading...

In het AD van 13 maart 2010 stond een uitgebreid artikel over polyamorie van Yoeke Nagel met daarbij een interview met ons.
En een artikel in de Impulsief van mei 2010

6 voeten in een ledikant is het blog van drie mensen: Con, Christa en Henk. Sinds een paar jaar wonen we in Nieuwolda, halverwege Winschoten en Delfzijl. Het 6-voeten-ledikant is geen standaardbed en ons leven verloopt ook niet altijd via standaardpaden. Daarover schrijven we in dit blog. Als je denkt dat je daar moeite mee hebt, moet je dit blog misschien maar niet lezen.

Poldergekwetter

Geschreven door:

Search

  XML Feeds

powered by b2evolution free blog software