« Klompen-Idioten 1-0Leren van geschiedenis? »

Met het oog

  06/06/09 12:44 pm, by , Categories: Christa

Sinds ik weet hoe podcasts werken, luister ik weer vrijwel iedere avond naar "Met het oog op morgen" en heb ik ook "Casa Luna" ontdekt. Bij het tweede valt me vooral op hoe heerlijk relaxt en zorgvuldig er geinterviewd wordt. Er wordt geluisterd naar de geinterviewde, hij of zij mag uitpraten, de programmamaker weet meestal waar het over gaat en stelt zinnige vragen. Heerlijk programma.

Het oog irriteert me soms. De presentatoren laten de mensen niet of nauwelijks uitpraten, vaak wordt er helemaal niet naar de antwoorden geluisterd (dat merk je dan aan de volgende vraag die gesteld wordt) en het is een hijgerig, achter zichzelf aan hollend programma geworden. Jammer.

Gisterenavond bereikte het voor mij een dieptepunt. Cees Grimbergen had Lot van Bemmel en Linda Huijsmans te gast. Twee lesbiennes die hij interviewde in verband met de tentoonstelling "Eye 4 Women". Ik heb met verbijstering geluisterd naar de vragen en heb bewondering voor Linda en Lot die op alle vragen een antwoord gaven, rustig bleven, niet wegliepen en ook CG niet met zijn eigen stropdas wurgden.

Vragen als: is lesbisch gedrag nurture of nature...

Lesbisch gedrag?
Lesbisch ben je. Dat is geen gedrag, dat is een geaardheid.

Dit was nog een van de minst stuitende vragen. De rest probeer ik uit alle macht te verdringen.

This entry was posted by and is filed under Christa.

No feedback yet


Form is loading...

In het AD van 13 maart 2010 stond een uitgebreid artikel over polyamorie van Yoeke Nagel met daarbij een interview met ons.
En een artikel in de Impulsief van mei 2010

6 voeten in een ledikant is het blog van drie mensen: Con, Christa en Henk. Sinds een paar jaar wonen we in Nieuwolda, halverwege Winschoten en Delfzijl. Het 6-voeten-ledikant is geen standaardbed en ons leven verloopt ook niet altijd via standaardpaden. Daarover schrijven we in dit blog. Als je denkt dat je daar moeite mee hebt, moet je dit blog misschien maar niet lezen.

Poldergekwetter

Geschreven door:

Search

  XML Feeds

free blog tool
 

©2022 by admin

Contact | Help | Blog theme by Asevo | blog software | web hosting