« AWBZ - WMO - WLZ - The continuing storyZwarte kat en gebroken spiegel! »

Lijstjes

  06/09/16 10:57 am, by , Categories: Christa

Iedereen met ADHD zal het beamen: een ADHD-er is een absolute kei in lijstjes.
De ellende zit hem in het realiseren van die dingen die op die lijstjes staan.
Wij werken thuis al jaren met een los-vaste weekplanning voor het eten. Con kookt regelmatig, Henk kookt soms en ik kook eigenlijk alleen als ik geen werkdag heb. Als Con niet met een planning werkt, begint voor hem het koken rond een uur of zes met de vraag: wat gaan we vandaag eten. Tegenwoordig gaat dat nog wel. We hebben vriezers en de winkels zijn tot een uur of acht open. Vroeger eindigde die vraag vaak bij de patatboer of de Chinees, maar in Nieuwolda zijn die dun gezaaid. Vandaar dus tegenwoordig die weekplanning.

Uiteraard is er een planning voor de week-eet-planning.
1. Kijk in de vriezer en koelkast wat er nog is
2. Maak je planning aan de hand van 1
3. Haal vroegtijdig de boodschappen in huis voor de maaltijden die wel op 2 staan maar waarvan de ingrediënten niet op 1 staan zodat je je planning kunt uitvoeren

Voor afgelopen woensdag stond er "Indiase kip met rijst en naan" op de planning.

Ik zag dat dinsdagavond staan. En ik vroeg of Con de kip uit de vriezer had gehaald. Eh… nee… Even kijken… eh… er is geen kip meer in de vriezer. Ik vroeg of hij gecheckt had of er nog naan was. Eh… nee… Even kijken… eh… er is geen naan.

Wat ging er fout?
1. Hij had de planning gemaakt zonder te controleren wat er in huis was (en ook nog zonder Ton er in te betrekken, die het leuk vindt om samen te doen en beter is in checken wat er wel en niet is).
2. Hij had niet de boodschappen die er nodig waren om deze maaltijd klaar te maken op het boodschappenlijstje gezet zodat
3. Hij dinsdagmiddag met het boodschappen doen geen ingrediënten had gekocht.

Lijstjes.
Geweldig.

Gelukkig kreeg ik woensdag 20 eitjes van mijn collega-met-krielkipjes en waren er nog soepgroenten in de vriezer. Dus aten we gisteren boerenomelet. Nu wel even doperwten en soepgroenten op het boodschappenlijstje zetten…

This entry was posted by and is filed under Christa.

No feedback yet


Form is loading...

In het AD van 13 maart 2010 stond een uitgebreid artikel over polyamorie van Yoeke Nagel met daarbij een interview met ons.
En een artikel in de Impulsief van mei 2010

6 voeten in een ledikant is het blog van drie mensen: Con, Christa en Henk. Sinds een paar jaar wonen we in Nieuwolda, halverwege Winschoten en Delfzijl. Het 6-voeten-ledikant is geen standaardbed en ons leven verloopt ook niet altijd via standaardpaden. Daarover schrijven we in dit blog. Als je denkt dat je daar moeite mee hebt, moet je dit blog misschien maar niet lezen.

Poldergekwetter

Geschreven door:

Search

  XML Feeds

multiblog
 

©2021 by admin

Contact | Help | Blog theme by Asevo | multiple blogs | webhosting