« En daar staat ie danTriggerwoorden »

Jong geleerd????

  06/15/12 08:36 pm, by , Categories: Con

Terwijl ik me voor de zoveelste keer in het zweet werk om die hometrainer vooruit te krijgen is net een van de oudere bewoonsters van het bejaardenhuis klaar met haar eerste toestel.
Het changeren naar het volgende toestel kan beginnen. De fysiotherapeut helpt haar maar omdat de maan in het laatste kwartier staat nodigt hij haar uit voor een dansje als manier van changeren.
Stotterend en bijna giechelend zegt ze dat ze niet kan dansen. "Onzin" zegt de therapeut en in een liefdevolle manier neemt hij samen met haar de danshouding aan en begint zachtjes met een wals. Giechelend en blozend zegt ze meerdere malen dat ze niet kan dansen maar er klinkt ook zachtjes al een "mag niet" doorheen.
Na amper twee omwentelingen zijn ze bij het andere apparaat en kan ze gaan zitten. Volop blozend en giechelend komt er een verhaal op gang.
Toen ze meisje was heeft ze inderdaad nooit dansen geleerd want er mocht in het dorp niet gedanst worden. Natuurlijk gold dat niet voor iedereen maar wel voor de gereformeerde gemeente. Veel van de jongens gingen nog wel naar een dorp verder om daar in het cafe te dansen en te biljarten maar de meisjes waren al frivool als ze bijna onzichtbaar huppelden door de straat.
Ze is nu in de tachtig maar zelfs nu is dansen nog een overtreding.
Het was heel vertederend deze reactie te mogen meemaken.

This entry was posted by and is filed under Con.

No feedback yet


Form is loading...

In het AD van 13 maart 2010 stond een uitgebreid artikel over polyamorie van Yoeke Nagel met daarbij een interview met ons.
En een artikel in de Impulsief van mei 2010

6 voeten in een ledikant is het blog van drie mensen: Con, Christa en Henk. Sinds een paar jaar wonen we in Nieuwolda, halverwege Winschoten en Delfzijl. Het 6-voeten-ledikant is geen standaardbed en ons leven verloopt ook niet altijd via standaardpaden. Daarover schrijven we in dit blog. Als je denkt dat je daar moeite mee hebt, moet je dit blog misschien maar niet lezen.

Poldergekwetter

Geschreven door:

Search

  XML Feeds

powered by b2evolution
 

©2022 by admin

Contact | Help | b2evo skin by Asevo | PHP framework | VPS | François