« Pita aan het werkBankstoring »

Herfstslipgevaar

  04/14/13 10:51 pm, by , Categories: Con

<Opa van der Kroft aan het werk.

Herfst slipgevaar

Gisteravond is in de Emmastraat, Loosduinen een personenauto met een H.T.M. bus in aanraking gekomen. Twee gewonden werden in het Ziekenhuis ter observatie opgenomen.

Tijdens het opruimen kwam ik van de week deze foto tegen.
Voor mij een van de weinige keren dat ik opa aan het werk heb gezien. Toen ze nog in Den Haag woonden was ik te klein en in Boekel, waar ze naar verhuisden, heb ik hem wel in zijn uniform gezien maar meer ook niet.
Op de foto lijkt hij ook niet veel te doen maar ik weet uit eigen ervaring hoe dat met foto's voor de krant gaat, ze zijn vaak geposeerd.
De krant waarvoor de foto werd genomen was Het Binnenhof. Een Haagse krant en de concurrent van de Haagsche Courant.
Het lijkt er op dat de fotograaf of sowieso de copyrighthouder Simon E. Smit is/was.

Dat de foto in de krant terecht is gekomen wordt erg aannemelijk door de "2kolom Stad" tekst in de cirkel.

Achterkant van foto werk opa van der Kroft

Naschrift: Christa heeft indertijd samengewerkt met Simon Smit. Hij maakte (ook in opdracht) foto's voor het Weekblad Groenten & Fruit waar ze in 1976-1977 werkte. Ze herinnert zich ook dat hij altijd door de stad fietste met zijn camera's

This entry was posted by and is filed under Con.

No feedback yet


Form is loading...

In het AD van 13 maart 2010 stond een uitgebreid artikel over polyamorie van Yoeke Nagel met daarbij een interview met ons.
En een artikel in de Impulsief van mei 2010

6 voeten in een ledikant is het blog van drie mensen: Con, Christa en Henk. Sinds een paar jaar wonen we in Nieuwolda, halverwege Winschoten en Delfzijl. Het 6-voeten-ledikant is geen standaardbed en ons leven verloopt ook niet altijd via standaardpaden. Daarover schrijven we in dit blog. Als je denkt dat je daar moeite mee hebt, moet je dit blog misschien maar niet lezen.

Poldergekwetter

Geschreven door:

Search

  XML Feeds

powered by b2evolution