« JurkLiesbreuk werd ooglapje »

Exit hypofyse; enter meningeoom

  06/17/15 10:09 pm, by , Categories: Christa

Afgelopen vrijdag was ik bij de endocrinoloog voor de uitslag van de MRI-scan (zie blog: Wel of geen ADHD).

Goed: prolactinegehalte is na 30 jaar normaal en de hypofyse vertoont geen afwijkingen. Andere uitslagen (hormonen, schildklier) waren ook goed.

Minder goed, maar op de schaal van heel slecht misschien niet superslecht: bij de MRI-scan is een meningeonoom ontdekt. Ik heb het gezien, het zit bovenin mijn schedel, zo te zien ongeveer in het miden. Het is ongeveer zo groot als een knikker. Dat is voor meningeonomen klein. Meestal worden ze pas ontdekt als ze groter zijn en door hun maat merkbare problemen geven. Een meningeoom is normaal gesproken goedaardig. Maar als hij groter wordt en op de hersenen gaat drukken, kun je problemen krijgen. Voorzover ik weet heb ik geen verschijnselen.

Dit is ongeveer zoals ik me herinner, mooi rond knikkertje, zelfs nog kleiner dan dit balletje zilverpapier.

Endocrinologie zou de gegevens doorsturen naar neurologie in Delfzijl en daar krijg ik dan binnenkort een oproep van. Volgens de endocrinoloog raadde de radioloog aan om over een jaar een nieuwe MRI-scan te laten maken en te kijken of ie gegroeid is. De opties zijn: opereren of niets doen en om de paar maanden een MRI laten maken om te zien of de afmetingen veranderen en in de gaten houden of ik klachten krijg. Dat moet ik dus gaan bespreken met de neuroloog.

Inmiddels is het woensdag; drie werkdagen verder. Ik had vanmiddag een afspraak bij de huisarts. Nee, die had nog niks gehoord van het UMCG. Ik heb daarna het ziekenhuis in Delfzijl gebeld. Nee, die hadden nog niks gehoord. Vervolgens dus maar UMCG gebeld. Secretaresse van endocrinologie kon nog niks vinden van doorgestuurde gegevens. Wel de aantekening dat ze doorgestuurd moesten worden, maar niet dat ze doorgestuurd zijn. Ze ging het uitzoeken.

Ik heb die twee telefoontjes heel rustig gevoerd. Wel nadrukkelijk gezegd dat ik niet blij was dat de afdeling neurologie van Delfzicht nog niks wist. En dat ik niet blij ben met deze diagnose en dat ik graag op korte termijn een afspraak wil met neurologie.

Morgen de hele dag naar Zwolle, inclusief een kookworkshop Thais. Vrijdag t/m zondag naar Den Haag met Ton. Maandag is er geen post, maar als ik dinsdag nog niks gehoord heb, ga ik weer bellen. Ik vrees dat ik dan wat minder vriendelijk zal zijn. D'r zit verdomme wel een verdomde tumor in mijn kop.

Con heeft nu trouwens weer wondroos aan zijn hoofd. Tweede keer. Kon het natuurlijk niet hebben dat ik wat aan mijn hoofd heb en hij niet. Gelukkig doet de antibiotica wat hij moet doen. Anders heet dit blog binnenkort 6 voeten in een ziekenhuisbed.

This entry was posted by and is filed under Christa.

No feedback yet


Form is loading...

In het AD van 13 maart 2010 stond een uitgebreid artikel over polyamorie van Yoeke Nagel met daarbij een interview met ons.
En een artikel in de Impulsief van mei 2010

6 voeten in een ledikant is het blog van drie mensen: Con, Christa en Henk. Sinds een paar jaar wonen we in Nieuwolda, halverwege Winschoten en Delfzijl. Het 6-voeten-ledikant is geen standaardbed en ons leven verloopt ook niet altijd via standaardpaden. Daarover schrijven we in dit blog. Als je denkt dat je daar moeite mee hebt, moet je dit blog misschien maar niet lezen.

Poldergekwetter

Geschreven door:

Search

  XML Feeds

multi-blog engine