« Whisky!Zondagsrust »

Efexor vs Venlafaxine - aflevering zoveel

  11/18/12 06:44 pm, by , Categories: Christa

Ik schreef dit blog op 2 oktober. Helaas was in die periode de servermigratie, dus het blog was weg. Gelukkig nog teruggevonden

Al eerder schreef ik over mijn slechte ervaringen met Venlavaxine. Daarna ging het een paar jaar goed, met 150 mg Efexor 's morgens en 75 mg 's avonds. Heel af en toe, in een drukke periode, merk ik iets van de inmiddels als 'vonkjes' of 'kortsluitinkjes' bekende klikjes in mijn hoofd. Maar dat is echt maar een paar keer per jaar.

In januari kreeg ik ze niet. De huisarts moest een verklaring afgeven waarom ik Efexor moest hebben. Ik heb ze dus verteld welke bijverschijnselen ik had in 2009 en zo heeft de huisarts dat ook op een recept gezet. Dat zou de apotheek bewaren en dan was het verder in orde.

Tot twee weken geleden. Ik kreeg geen nieuwe voorraad Efexor mee, maar voor twee weken Venlavaxine. Ik had de medicijnen niet zelf gehaald omdat ik niet in Den Haag was. Er was bij de Venlavaxine een formulier dat de huisarts en ik moesten invullen en ondertekenen, vervolgens moest de apotheek dat ondertekenen en terugsturen naar de verzekering.

Afgelopen vrijdag ben ik dan zelf naar de apotheek gegaan. De huisarts had het ingevulde en ondertekende formulier naar de apotheek gefaxt. De apotheker vertelde me dat ik nog uitsluitend Efexor kreeg als ik het zelf betaalde. Dat was zo besloten door de verzekering. Nou, dat dacht ik niet. Ze gaf me een brief met uitleg van het waarom. In die brief staat dat ik een generiek middel moet proberen en dat als ik daar minder goed op reageer of bijwerkingen ervaar, ik in overleg met de huisarts terug kan naar het originele medicijn, maar dat in laatste instantie de apotheker beslist. Toen ik mevrouw wees op die woorden en zei dat zij me dus de medicijnen weigerde en niet de verzekering, stelde ze dat dat niet waar was. Maar het staat wel in die brief. En ik wees haar er ook op dat ik wel degelijk de generieke vorm van Efexor had gebruikt. Een maand of twee. En dat ik erg veel last had van de bijwerkingen en dezelfde soort afkickverschijnselen had als wanneer ik Efexor vergeet in te nemen. Dus dat ik voldeed aan de voorwaarden die gesteld zijn in die brief en dat ik nu graag de echte Efexor wilde hebben. Zonder ze te betalen.

Een collega van haar nam een en ander over, dus ik legde weer uit dat ik echt niet tegen de generieke vorm venlafaxine kan en dat ik het echt geprobeerd heb en dat de huisarts in januari al een verklaring had afgegeven en dat hij ook het nieuwe formulier had ingevuld en getekend.

Zij ging weg. Ik ging Menzis (de verzekering) bellen. Ik dacht: als zij halsstarrig blijven, dan gaan ze het maar uitzoeken met de verzekering, ik ga hier niet weg zonder (de belofte van) echte Efexor.

Terwijl ik net contact had met een meneer bij Menzis (uiteraard moest ik even wachten), kwam zij terug. Zij heeft toen mij en meneer Menzis uitgelegd dat ze had gekeken in haar computer en dat geen enkele van de alternatieven die ze me kan bieden voor Efexor exact dezelfde samenstelling heeft.

Maar wel proberen he? Wel mij en al die anderen die niet tegen de generieke vorm venlafaxine kunnen dat toch eerst meegeven. Met alle ellende van dien.

Een uur ben ik er mee bezig geweest. En het leverde een hoop stress. Als ik geen Efexor had, was het waarschijnlijk uitgelopen op een enorme paniekaanval (en driftbui). Ik ben nu vier dagen verder, maar ik heb in de afgelopen drie dagen al drie keer een paniekaanval gehad. Fijn. Gaat echt goed.

This entry was posted by and is filed under Christa.

4 comments

User ratings
5 star:
 
(0)
4 star:
 
(1)
3 star:
 
(0)
2 star:
 
(0)
1 star:
 
(0)
1 rating
Average user rating:
****-(4.0)
Comment from: Nielke [Visitor]  
Nielke
****-

Hoi Christa,

Dat is lang geleden.. af en toe kijk ik nog op je blog.
Ik zie dat je de Venlafaxine weer hebt gekregen, tenminste.. gesteggel daarover. Vervelend! Hopelijk ben je nu weer van het gedoe af en krijg je het zonder morren de volgende keer weer mee.

Ik ben nu 2,5 jaar verder sinds de Venlafaxine en sinds een aantal maanden kan ik “alles” weer. Op vakantie geweest (in eigen land, dat wel), uit eten, op bezoek, feest etc. Hele weg afgelegd sinds de terugval, maar nu beter dan ooit (in combinatie met mijn stoornis dan he ;)

Succes meid!

12/28/12 @ 10:58 am
Comment from: [Member]
christa

Fijn!
Slik je niks meer?

Goede jaarwisseling!

12/29/12 @ 05:14 pm
Comment from: Nielke [Visitor]  
Nielke

Hoi,

Jawel hoor, gewoon meteen weer op de Efexor gezet en duurde half jaar voordat ik weer aardig functioneerde. Daarna natuurlijk weer alles opnieuw aanleren / vertrouwen opbouwen. En nu dan aanbeland in het tijdperk kinderen (dat kon voorheen echt niet), dus we gaan eens kijken wanneer we daar voor gaan ;)

En hoe verloopt het bij jou?

01/05/13 @ 02:50 pm
Comment from: [Member]
christa

Ha, mooi!
Ja, belachelijk dat het zo ingrijpt en zo lang duurt voor je weer ‘normaal’ functioneert!

Wij wonen nu voor een groot deel van de tijd in Zeeland. Lijkt op kramperen wel. We hebben hier in huis een redelijk grote woon/slaapkamer en Con zit met zijn pc en zo in de serre. Zomers is het heerlijk, dan staat alles open, maar ’s winters is het behelpen.

In den Haag wonen Henk en ik doordeweeks in zijn flatje. Dan werk ik drie dagen in Den Haag/Zwolle/Winschoten.

We hebben er een nieuwe pup bij.
Foto’s vind je op het blog en via de foto’s in flickr.

Christa

01/06/13 @ 03:34 pm


Form is loading...

In het AD van 13 maart 2010 stond een uitgebreid artikel over polyamorie van Yoeke Nagel met daarbij een interview met ons.
En een artikel in de Impulsief van mei 2010

6 voeten in een ledikant is het blog van drie mensen: Con, Christa en Henk. Sinds een paar jaar wonen we in Nieuwolda, halverwege Winschoten en Delfzijl. Het 6-voeten-ledikant is geen standaardbed en ons leven verloopt ook niet altijd via standaardpaden. Daarover schrijven we in dit blog. Als je denkt dat je daar moeite mee hebt, moet je dit blog misschien maar niet lezen.

Poldergekwetter

Geschreven door:

Search

  XML Feeds

powered by b2evolution CMS
 

©2022 by admin

Contact | Help | Blog skin by Asevo | blog software | web hosting