« Baukje en de BrintaMurphy woont in Nieuwolda »

Dagje uit met de meiden

  06/27/13 03:46 pm, by , Categories: Christa

Zondag 23 juni

Samen met Karma en Luus naar Amsterdam. ’s Avonds uit in Carré, een geremasterde West Side Story met live muziek van het Radio Filharmonisch Orkest. We spreken om kwart over een af op het Centraal station en gaan zonder plannen langzaam in de richting van Carré, waar we om kwart voor zes verwacht worden voor het diner.

Uiteraard aan gespreksstof geen gebrek en het weer is veel mooier dan iedereen verwacht en voorspeld had. We drinken en eten wat in de Bijenkorf, de volgende etappe brengt ons bij koffie in Starbucks en dan lopen we op de Herengracht tegen een grappig, klein museum aan: Het museum Willet-Holthuysen. Het is het voormalige woonhuis van de familie Willet-Holthuysen en nagelaten door mevrouw Willet aan de stad Amsterdam.

Daarna nog in de kroeg gezeten tegenover het Amstelhotel tot het tijd was om naar Carré te gaan.

Op de voucher die ik geprint had, stond niet of we het goedkope of het dure menu hadden. Dat moest even nagekeken worden. Tegen de tijd dat dat nagekeken was, waren we niet meer een van de eersten, maar bijna de laatsten die bediend werden. We hadden het dure menu, dus we mochten uit beide menu’s kiezen. Dat deden we, en ik nam zelfs twee voorgerechten ipv een voor- en een hoofdgerecht. Het eten was lekker, de toetjes ook. Die hadden we aan het eind van het hoofdgerecht pas gekozen. Dat bleek achteraf gezien niet handig. Want toen begon het grote Breukelen.

De rekening was volstrekt ondoorgrondelijk. Er stonden bedragen in de min en bedragen in de plus. We hadden bij het eten 4 glazen wijn en een fles water gedronken. 4 x 3,80 en 1 x 5,=. Dat maakt een totaal van 20,20. Niet op de rekening. Die kwam uit op 23,20. Terwijl het juist goedkoper zou moeten zijn. “Dat ga ik even nakijken mevrouw”. Intussen ging ik naar het toilet. Karma vertelde dat het meisje terugkwam met de mededeling dat het echt klopte, want dit plus en dat min en en en. Karma rekende haar voor dat wij hooguit 20,20 moesten betalen en dat het haar niet kon schelen hoe ze op dat bedrag kwamen, maar dat we niet van plan waren om meer te betalen. Intussen ging de gong voor de tweede keer. Het meisje ging terug naar de kassa, onderweg nog even afrekenend met andere mensen. Karma heeft 20,20 neergelegd en zij en Luus zijn ook naar beneden gekomen.

De voorstelling was prachtig. De film blijft leuk, de muziek en de liedjes zijn prachtig en de uitvoering van het orkest heel goed.

Omdat Karma geen treinverbinding had, had Egbert haar weggebracht en nu stond hij ook aan de overkant op ons te wachten. Luus en ik werden keurig afgezet op het Centraal station en zaten om precies middernacht in de trein naar Den Haag HS. Met 50 seconden vertraging vertrokken we “omdat we moesten wachten op enkele laatkomers”. Daardoor moesten we naderhand ook wachten op een andere trein en uiteindelijk kwamen we met zo’n tien minuten vertraging aan in Den Haag.

Met de taxi eerst Luus afgezet en daarna doorgereden naar het eind van de Melis Stokelaan, naar mijn flat. Halverwege stond aan de andere kant politie en een ziekenwagen. Ik zei dat ik hoopte dat er niks ernstigs aan de hand was. Dat bleek achteraf gezien niet handig. Want toen kwam de zeepkist tevoorschijn. De chauffeur wist dat dat een algemene verkeerscontrole was (die staan inderdaad wel vaker op de Melis Stokelaan). En daar was hij buitengewoon niet over te spreken, want ook werkende taxi’s werden aangehouden en daar was hij helemaal niet van gediend. Ik begrijp nu wat voor indruk ik op mensen moet maken als ik enthousiast of boos ben: hij ging bijna volledig uit zijn dak. Ik begreep ook zijn gemoedstoestand en ik heb hem maar uit laten razen. Ik denk dat hij wel een beetje gelijk heeft. Maar ik was wel blij dat ik thuis was zodat hij ophield. Half twee. Maar het was een leuke dag.

This entry was posted by and is filed under Christa.

2 comments

User ratings
5 star:
 
(1)
4 star:
 
(0)
3 star:
 
(0)
2 star:
 
(0)
1 star:
 
(0)
1 rating
Average user rating:
*****(5.0)
Comment from: [Member]
HMM

Nu vind ik €5,00 voor een fles water rijkelijk veel.
Fijn dat jij, dat jullie, zo’n fijne dag hadden.

06/27/13 @ 04:03 pm
Comment from: Karma [Visitor]
Karma
*****

Een zalige dag. Snel weer een nieuwe datum kiezen.

06/27/13 @ 09:07 pm


Form is loading...

In het AD van 13 maart 2010 stond een uitgebreid artikel over polyamorie van Yoeke Nagel met daarbij een interview met ons.
En een artikel in de Impulsief van mei 2010

6 voeten in een ledikant is het blog van drie mensen: Con, Christa en Henk. Sinds een paar jaar wonen we in Nieuwolda, halverwege Winschoten en Delfzijl. Het 6-voeten-ledikant is geen standaardbed en ons leven verloopt ook niet altijd via standaardpaden. Daarover schrijven we in dit blog. Als je denkt dat je daar moeite mee hebt, moet je dit blog misschien maar niet lezen.

Poldergekwetter

Geschreven door:

Search

  XML Feeds

multiple blogs
 

©2022 by admin

Contact | Help | Blog themes by Asevo | blogging software | hosting