« Nog een keer in de celDagje uit met de meiden »

Baukje en de Brinta

Permalink 07/21/13 11:15, by christa, Categories: Christa

Het is inmiddels een jaar geleden dat mijn vriendin Baukje overleed.

Ik denk nog bijna iedere ochtend aan haar. Ik heb namelijk in de tijd dat ik voor haar zorgde kennis gemaakt met Brinta en dat eet ik nu bijna iedere ochtend.

Dan denk ik terug aan de dagen dat ik bij Baukje was in de eerste helft van 2012 en aan mijn 'strooptochten' naar de goede melk: lang houdbaar, halfvol, van een bepaald merk het liefst en van andere merken die ene zeker niet. Ik heb zo precies geleerd waar de supermarkten in Sneek zijn. En allebei hadden we de pest in als ik toch de verkeerde had moeten kopen omdat de goede niet te krijgen was.

En dan het maken van de pap. De hoeveelheid melk, de hoeveelheid Brinta, roeren tot de klontjes er uit waren, twee schepjes suiker of een schepje honing erdoor... "Gelukkig heb ik een wijde range van wat ik een lekkere dikte vind" zei ze als ik weer eens dacht dat ik hem te dun of te dik had gemaakt.

En dan de gesprekken. Meestal later op de dag, als ze eenmaal goed wakker was. Het was geen makkelijke tijd, maar het is een dierbare herinnering.

No feedback yet

In het AD van 13 maart 2010 stond een uitgebreid artikel over polyamorie van Yoeke Nagel met daarbij een interview met ons.
En een artikel in de Impulsief van mei 2010

6 voeten in een ledikant is het blog van drie mensen: Con, Christa en Henk. Sinds een paar jaar wonen we in Nieuwolda, halverwege Winschoten en Delfzijl. Het 6-voeten-ledikant is geen standaardbed en ons leven verloopt ook niet altijd via standaardpaden. Daarover schrijven we in dit blog. Als je denkt dat je daar moeite mee hebt, moet je dit blog misschien maar niet lezen.

Poldergekwetter

Geschreven door:

Search

XML Feeds

powered by b2evolution