Category: "Christa"

De avonturen van Pippi in de grote wijde wereld

  06/23/20 11:11 am, by , Categories: Christa
Aflevering 1: Hoe Pippi toch in Alkmaar kwam Maandag 15 juni was het zover: mijn eerste grote rit met onze elektrische Peugeot Partner Teepee, kortweg Pippi genoemd, sinds we haar kochten begin maart. Door de Coronacrisis brachten we de afgelopen… more »
Leave a comment »

Prik mij maar lek

  09/11/18 10:36 am, by , Categories: Christa
Ik heb al een aantal jaren diabetes. Eerst kon ik het af met een of twee tabletjes Metformine (de eerste keus om licht verhoogde bloedsuikerspiegels onder controle te houden), maar naarmate de jaren verstreken moest ik steeds meer gaan slikken. Probleem… more »
1 comment »

Illusie

  06/21/17 01:58 pm, by , Categories: Christa
In onze tijdelijke huisvesting (nee, ik mag het geen containers noemen) zitten in de gangen kleine elektrische kacheltjes. Dat komt omdat 's winters het verwarmingssysteem het niet trekt om ook de gangen warm te houden. Je blijft ook niet lang op toilet… more »
Leave a comment »

AWBZ - WMO - WLZ - The continuing story

  03/22/17 12:00 pm, by , Categories: Christa
Ton zat via de AWBZ in een (gezinsvervangend) tehuis. Intramuraal. Daarvoor heb je een indicatie nodig. Hij had (na lang aandringen) LG2 (lichamelijk gehandicapt 2). Hij is ook geestelijk beperkt, maar de combi LGG was er pas vanaf 5. En zo zwaar is hij… more »
1 comment »

Lijstjes

  06/09/16 10:57 am, by , Categories: Christa
Iedereen met ADHD zal het beamen: een ADHD-er is een absolute kei in lijstjes. De ellende zit hem in het realiseren van die dingen die op die lijstjes staan. Wij werken thuis al jaren met een los-vaste weekplanning voor het eten. Con kookt regelmatig,… more »
Leave a comment »

Zwarte kat en gebroken spiegel!

  04/21/16 09:16 am, by , Categories: Christa
Gisterenochtend is er bij ons thuis een spiegel gebroken. Gisterenmiddag heb ik een zwarte kat van de wisse dood gered. Hopelijk heft dat de zeven jaren ongeluk van de gebroken spiegel op. Want we hebben wel genoeg nu. Ton heeft op zijn werk vriendsc… more »
3 comments »

Moeder dan mijn moeder

  02/21/16 12:06 pm, by , Categories: Christa
Uiteraard moet ik in deze dagen ook denken aan mijn moeder. Die zou eind van de week negenentachtig moeten worden. Helaas werd ze maar drieënvijftig. Dat betekent dat ik intussen zeven jaar ouder ben dan zij ooit werd. Freek de Jonge schreef het, Liesb… more »
1 comment »

Genieten van wat je doet

  02/14/16 05:27 pm, by , Categories: Christa
Doen waar je zin in hebt en genieten van wat je doet. Het klinkt egoïstisch. Het kan ook niet altijd. Je moet nou eenmaal geld hebben om te kunnen leven (waar blijft het basisinkomen?). Ik ben de laatste twee jaar twee keer geconfronteerd met een… more »
Leave a comment »

Wegloper Whisky

  11/11/15 11:24 am, by , Categories: Christa
Drie uur gisterenmiddag. Ton en ik komen thuis van de tandarts. Ton kijkt nog even in de brievenbus of er post is en ik laat de deur openstaan ipv hem aan te duwen. In die viertiende van een seconde ziet Whisky zijn kans schoon en glipt weg. Con ligt i… more »
Leave a comment »

Jurk

  08/22/15 10:52 am, by , Categories: Christa
Met twee bollen prachtig garen (Verloopgaren van Ria's Style) ben ik gaan haken. Het zou een top worden, het werd een jurk. Ik heb één bol gebruikt voor het voorpand en één voor het rugpand. http://polderdom.nl/6voeten/b2evolution/blogs/htsrv/viewfile… more »
Leave a comment »

Exit hypofyse; enter meningeoom

  06/17/15 10:09 pm, by , Categories: Christa
Afgelopen vrijdag was ik bij de endocrinoloog voor de uitslag van de MRI-scan (zie blog: Wel of geen ADHD). Goed: prolactinegehalte is na 30 jaar normaal en de hypofyse vertoont geen afwijkingen. Andere uitslagen (hormonen, schildklier) waren ook go… more »
Leave a comment »

Liesbreuk werd ooglapje

  05/28/15 02:23 pm, by , Categories: Christa
Gisteren was een drukke dag. Zwager Ton moest om kwart voor acht 's morgens in Delfzijl in het ziekenhuis zijn om geholpen te worden aan (van) een dubbele liesbreuk. En net als de vorige keer met zijn voet had ik beloofd bij hem te blijven tot hij onder… more »
Leave a comment »

Wel of geen ADHD?

  05/26/15 02:11 pm, by , Categories: Christa
Het meest in het oog lopende probleem dat ik had/heb is mijn opvliegendheid. Ja, het chaotisch in mijn hoofd, in mijn huis, dat ook. Maar daar heb ik mee leren leven. De paniekaanvallen en het korte lontje kreeg ik niet onder controle. Totdat ik een jaa… more »
1 comment »

Buikpijn

  05/23/15 09:46 am, by , Categories: Christa
(Inleiding: Sinds 1 april woont mijn zwager Ton bij ons. Ton is licht meervoudig beperkt. Van zijn 20e tot nu heeft hij eerst in een gezinsvervangend tehuis gewoond en later in een soort beschermde woonomgeving. Met alle veranderingen in de zorg en onze… more »
Leave a comment »

Een rustige treinreis

  11/26/13 10:39 am, by , Categories: Christa
Ik stapte als een van de eersten in in Amersfoort in een stiltecoupé, maar de trein liep snel vol. Aan de andere kant van het gangpad zaten twee vrouwen, druk pratend. Daarachter twee tienermeisjes, ook druk pratend. Zo min mogelijk aanvallend vroeg… more »
1 comment »

::

In het AD van 13 maart 2010 stond een uitgebreid artikel over polyamorie van Yoeke Nagel met daarbij een interview met ons.
En een artikel in de Impulsief van mei 2010

6 voeten in een ledikant is het blog van drie mensen: Con, Christa en Henk. Sinds een paar jaar wonen we in Nieuwolda, halverwege Winschoten en Delfzijl. Het 6-voeten-ledikant is geen standaardbed en ons leven verloopt ook niet altijd via standaardpaden. Daarover schrijven we in dit blog. Als je denkt dat je daar moeite mee hebt, moet je dit blog misschien maar niet lezen.

Poldergekwetter

Geschreven door:

Search

  XML Feeds

free blog software
 

©2021 by admin

Contact | Help | Blog theme by Asevo | multiple blogs | webhosting