« Wegloper WhiskyExit hypofyse; enter meningeoom »

Jurk

  08/22/15 10:52 am, by , Categories: Christa

Met twee bollen prachtig garen (Verloopgaren van Ria's Style) ben ik gaan haken. Het zou een top worden, het werd een jurk. Ik heb één bol gebruikt voor het voorpand en één voor het rugpand.

VoorkantAchterkantVoor de onderrand gebruikte ik:
rand

Het kleine stukje linksboven heb ik niet gebruikt. Een waaier is 24 lossen breed. Begin met een ketting van lossen tot je de breedte hebt die je hebben wil (bovenwijdte gedeeld door twee en een beetje extra). Haak dan een rij van 1 losse, 1 stokje. Je hebt 12 van die hokjes nodig voor een waaier.


Als de onderrand af is, draai je het werk om, haakt nog een hokjesrand en gaat dan verder omhoog met het bladerpatroon. Beetje uitkienen, maar er kan ook precies één motief op 12 hokjes. Ik ben begonnen met twee stokjes, twee lossen, twee stokjes in het tweede hokje, dan drie lossen, drie stokjes in het vierde gaatje, drie lossen, drie stokjes in het derde gaatje, vier lossen, twee stokjes, twee lossen, twee stokjes in het vierde gaatje.

patroon pand

De panden zijn gewoon rechte lappen. Haak door tot je de gewenste hoogte hebt bereikt (toch makkelijker als je met het achterpand begint). Voor de achterkant heb ik een kleine halsuitsnijding gemaakt door het laatste motief niet in het midden te haken (twee motieven laten staan).
Voor de voorkant: de halsuitsnijding begint op dezelfde hoogte als het armsgat. Haak steeds een paar steken minder. Ik heb de eerste toeren wel doorgehaakt, net als aan de achterkant, maar dan in het midden alleen vasten gehaakt.

This entry was posted by and is filed under Christa.

No feedback yet


Form is loading...

In het AD van 13 maart 2010 stond een uitgebreid artikel over polyamorie van Yoeke Nagel met daarbij een interview met ons.
En een artikel in de Impulsief van mei 2010

6 voeten in een ledikant is het blog van drie mensen: Con, Christa en Henk. Sinds een paar jaar wonen we in Nieuwolda, halverwege Winschoten en Delfzijl. Het 6-voeten-ledikant is geen standaardbed en ons leven verloopt ook niet altijd via standaardpaden. Daarover schrijven we in dit blog. Als je denkt dat je daar moeite mee hebt, moet je dit blog misschien maar niet lezen.

Poldergekwetter

Geschreven door:

Search

  XML Feeds

free blog tool
 

©2021 by admin

Contact | Help | Blog theme by Asevo | blog software | web hosting